Kultur & Sevärdheter

Paris har oerhört mycket att bjuda på när det gäller platser och byggnader som är sevärda. Vem förknippar inte Paris med det ståtliga Eiffeltornet eller med Disneyland? Turister vallfärdar från hela världen för att besöka den romantiska staden. Nedan listar och beskriver vi sådant du inte får missa under din vistelse i Frankrikes huvustad.

Eiffeltornet Paris
Eiffeltornet-Eiffeltornet uppfördes redan 1887 men har sedan dess byggts på för att idag ha nåt sin sluthöjd på 324 meter. Man kan besöka, samt åka upp i tornet varje dag från 09.00-midnatt. Har du möjlighet att besöka tornet under kvällstid bjuds du på en fantastisk ljusshow.

Triumfbågen Paris
Triumfbågen-Triumfbågen hittar du vid början av Paris största shoppinggata, Champs Elysees. Triumfbågen stod klar 1836 och är 51 meter hög. Vill man så kan man gå upp på bågen och blicka ut över Champs Elysees, helt klart värt men tänk på att vara där tidigt då köerna kan vara långa.

Notre Dame Paris
Notre Dame-En gigantisk katedral som är helt fantastisk, gå runt, beskåda och gå in. Det kostar några kronor men är absolut värt det. Hit hittar du med tunnelbana samt med lokaltågen.
Notre-Dame

Sacre Couer Paris
Sacre Couer-En romersk-katolsk basilika belägen på Montmartre-kullen. Utsikten härifrån är fantastiskt vacker, du kan blicka ut över stora delar av Paris. Vill man gå in i själva basilikan så går det bra, tänk på att klä dig propert och behålla kameran i kameraväskan.

Disneyland-Har du barn så får du inte missa ett besök på Disneyland, det är relativt dyrt men har man bara varit på Gröna Lund&Liseberg så går detta inte att jämföra. Ett minne för livet.