Resa i och till Paris

Man kan ta sig till Paris på många sätt t.ex. med flyg, buss eller tåg. Det vanligaste är dock att ta flyget. Från Stockholm kan man flyga relativt billigt om man bokar i god tid, allra billigast kommer man dock undan med Ryan Air ifrån Skavsta. Bokar du med Ryan Air och är ute i god tid kan du få en flygbiljett tur&retur för 500:-. Nackdelen med att flyga från Skavsta är att du landar i Beuavais som ligger 1,5 timmes bussresa från centrala Paris, en flygbuss den sträckan kostar ca 12€.

Flyger du däremot till Charles de Gaulle eller till Orly så är transportmedlen in till city många och mycket billigare. Det är dessutom mycket mer närliggande flygplatser och taxi är inte särskilt dyrt in till centrala Paris.

cdg

Att resa i Paris är inte alltid helt enkelt, det finns bussar, spårvagn, tunnelbana och snabbtåg som trafikerar stadskärnan och Paris ytterområden. Tunnelbanenätet är väl utbyggt och är det transportmedel som fungerar absolut bäst i kombination med snabbtågen. Att tänka på, vid transport med tunnelbanan, är att planera resan i förväg, eftersom det finns fler olika linjer kan det ibland krävas fler övergångar för att nå sin destination.