Konst F.A.I.R.E.S

      Inga kommentarer till Konst F.A.I.R.E.S

Fem uppfinningsrika skulptörer var närvarande med avancerade experimentella arbeten på denna fascinerande Montreuil utställning.
Med sitt namn från den franska verbet ”faire” (för att göra / göra), belyser denna utställning fem skulptörer som leder sina olika medium i innovativa och experimentella nya riktningar. De inkluderar Rose-Marie Crespin som använder sin dress-design know-how för att sticka förbluffande levande och intrikata trådskulpturer och Angélique vars byster och smarta stilleben är gjorda av organdi vävd med bomull, harts och polyester. I andra rum där Nantes konstnären Françoise Quardon behandlar sina lättsamma och nyckfulla individer med hjälp av sofistikerade olika tekniker och medier (digitalfotografering, porslin, väv). Och den sista paret Laurent Esquerré och Isabel Bisson-Mauduit hittade en gemensam grund i återanvändning av  bruksföremål som fragmenterad porslin och aluminiumfolie för att visa spektakulära effekter.

Vid sidan av utställningen som lägger lika stor vikt vid de produktionsprocesser som i själva verket 116 värdar i en rad kompletterar händelser från 20 januari-16 April 2016. Det omfattande programmet ingår debatter, konserter, barnverkstäder (framlagt av Isabel Bisson-Mauduit själv) och en ljus-out utställning som gör det möjligt för beökarna att känna sig runt väggarna av showen.