La Binouze

      Inga kommentarer till La Binouze

Med över 700 sorter är denna boutique ett ordentligt öltillverkarvaruhus.
Frankrike må vara år bakom USA eller Storbritannien när det gäller hantverksöl men La Binouze hjälper oss att ta igen förlorad tid. Benjamin och Thomas på La Binouze har ett stort utbud av lokala och internationella ölsorter (Priserna varierar från € 2.50- € 25). Förvänta dig inte att se någon stormarknad över varumärken, detta är utrymme för endast uppfinningsrik och spännande hantverks bryggerier.

Butiken har cirka 700 sorter från belgiska klassiker till sällsynta italienska brygger och äventyrliga skandinaviska varumärken för att glädja nybörjare och ölnördar likadant. Ägare är också på plats för att ge råd bland annat på vad man ska imponera med på din nästa middagsbjudning. Skulle öl som gjorts med havre eller råg, eller några subtila säsongs versioner passa?.

De distinkta etikettkonstverkerna på många av flaskorna är en del av det roliga. Vi övertalades till två Siren (Soundwave och Blue Sky, Blue Sea), en tysk öl som gjorts av spontanjäsning och en rökt öl från La Vallée du GIFFRE.