Sevärdheter i Paris

      Inga kommentarer till Sevärdheter i Paris

Paris är en stor stad och här finns massvis med saker att se. En varning utfärdas dock för Moulin Rouge som inte är mycket mer än ett hus med en röd plastväderkvarn på taket, långt ifrån den romantiska bild man lätt kan få av filmer och böcker. Dock kan säkert deras varietéshower vara sevärda!

Eifeltornet
Eifeltornet är svårt att missa vid ett besök i Paris. Det syns från i princip hela staden om det är relativt molnfritt. Tornet är ståtligt och faktiskt riktigt fint även på nära håll (till skillnad mot många andra monstruösa skrytbyggen). Dock är det så gott som alltid en enorm kö för att kunna ta sig upp i tornet, till och med trapporna har flera timmars väntetid för att du ska få en chans att komma upp.
För dig med ordentligt tålamod kan detta dock vara en ide, utsikten från tornet är fantastisk.

 

 

 

Musée d’Orsay
Om du inte vill trängas med tusentals turister på Louvren kan vi rekommendera Musée d’Orsay, ett museum i klass med Louvren rent kvalitetsmässigt, men långt därifrån när det kommer till omfång. På Louvren kan du se i princip all typ av konst du kan tänka dig, Musée d’Orsay är lite mindre och följaktligen inte alls lika välsorterat.
Museet är dock väldigt lagom för en eftermiddags omkringstrosande och bjuder på en hel del vackra verk. ”Den här har jag sett förut i någon bok!”-faktorn är mycket hög på Musée d’Orsay.
Musée d’Orsay har även en mycket trevlig musseeshop där det är lätt att fastna långa stunder. Rekommenderas verkligen för dig som är intresserad av konst och design. Själv kom jag därifrån med en bok full av härliga mönster att inspireras av.

 

Sacré Coeur
Sacré Coeur är en kyrka mitt i den mysiga stadsdelen Montmarte. Kyrkan är väldigt vacker och ligger på en stor höjd varifrån man har utsikt över stora delar av Paris.
Det är även ständigt ett himla liv kring kyrkan, ett myller av turister, mimartiser och gatumusikanter höjer stämningen ytterligare.
Ett sevärdhet du bara måste att besöka om du är i Paris!