Språkresor till Paris

      Inga kommentarer till Språkresor till Paris

I Frankrike talas franska. Myten säger att det är det enda som talas här. Nog stämmer det att många, speciellt på landsbygden, är ovana vid engelska och därför hellre håller sig till modersmålet, men det är långtifrån sant i Paris. Här, som i merparten av andra storstäder i världen, talar det allra flesta engelska. Men även om det är så, nog är det roligare att komma till Paris och beställa en croque-monsieur snarare än en ost och skink smörgås (eller ham and cheese sandwich på engelska)?

Franska är ett världspråk som historiskt sett haft enormt inflytande inom politik och kultur. Idag talar runt 400 miljoner människor franska, en fjärdedel av dem som modersmål. Goda kunskaper i franska står en väl vare sig man är verksam inom affärsvälden, politiken, kulturarenan eller utbildning men även bortsett från dessa användningsområden är franska ett vackert och givande språk att lära sig.Om Paris är en ljusets och romantikens stad är franska definitivt det romantiska språket framför andra. Varför inte ta chansen och kombinera de två med en språkresa till Paris?

Genom att studera franska i huvudstaden får du en utmärkt ursäkt att vistas i denna vackra, myllrande stad under en längre tid och i lugn och ro upptäcka dess mer gömda pärlor. En språkresa hit varar mellan 2 upp till 48 veckor och nybörjare är lika välkomna som avancerad konversatörer. Eftersom dessa resor erbjuds året om och med stor flexibilitet i längd, nivå, ålder och boende, är det ett perfekt sätt att komma till Paris, frankofil, karriärsmänniska eller student.

Är du intresserad av en internationellt erkänd examen i franska läser du förslagsvis en kurs som riktar sig mot en DELF/DALF examination. Dessa diplômes d’études en langue française öppnar möjligheten för dig att studera vidare på en fransk skola. I Paris har du också chansen att kombinera dina språkstudier med lektioner i fransk kultur och civilisation eller i affärsfranska. Fördelen med språkstudier i ett land där språket omger dig är närheten till den inhemska kulturen vilket gör språket levande. Det gör också språkinlärningen effektivare och roligare.

Som språkstudent har du valet att bo som inneboende hos en fransk familj, eller tillsammans med andra språkstudenter i residence. Beroende på vad du väljer blir din upplevelse av Paris annorlunda. Att bo hos en familj innebär en unik insyn i vardagslivet i Paris som man sällan får som turist, medan residence erbjuder möjligheten att lära känna människor från hela världen som liksom du kommit hit för att studera franska.