Spela golf i Tunisien

      Inga kommentarer till Spela golf i Tunisien

Tunisien

En golfsemester i tunisien ligger prismässigt bland de billigaste runt medelhavet. Det är ett paradis för golfare med det milda ljumna klimatet. Här är vintrarna ljumma medan sommarens hetta kan gå upp emot 45-50 grader.

Det allra smidigaste sättet att ta sig till tunisien är att åka med ett charterflyg och flygtiden blir ungefär 4 timmar. De reguljära flygen ifrån sverige innebär mellanlandningar på vägen och ett högre pris. Det går givetvis bra att bara köpa en flygstol och arrangera sin semester som man vill om man är lite äventyrligt lagd. I annat fall kan man nyttja någon av de golfresearrangörer som finns. Då brukar man kunna få ett bra paket och bra med rabatter på greenfee.

De flesta svenska charterflyg går till den nordöstra kusten i Tunisien och därför tänkte vi koncentrera oss på golfmöjligheterna i det området.

Monastir

Detta är staden dit de flesta turisterna ifrån sverige flyger till. Här finns det två golfbanor; Flamingo GC och Palm Links GC. Banorna är av hyfsad kvalitet och passar bra för en golfvecka för den glada golfamatören. Är man medel- eller låghandikappspelare så finns det bättre banor att välja mellan.

Sousse

Strax norr om Monastir ligger Sousse. Detta är för övrigt ett mycket populärt turistmål och här kan man hitta på mycket att göra mellan golfrundorna.
Här finns en klubb som heter El Kantaoui GC. Den har två fina banor. The Panorama Course med sina utmärkta utsikter över ett vackert landskap. Det är ganska kuperat så man får sig ett ganska bra motionspass samtidigt med sin runda. Banan är i gott skick och absolut spelvärd.
Den andra banan heter The Sea Course. Denna bana är lite lättare att spela än den tidigare nämnda och som namnet antyder så ligger banan granne med medelhavet.
Klubbhuset erbjuder en superb måltid efter rundan till ett mycket rimligt pris.

Hammamet

Ytterligare lite norrut ifrån Sousse ligger Hammamet. Här finns några av tunisiens allra bästa banor. Golfklubben Golf Citrus har sitt område kring sex sjöar och har ett mycket vackert landskap med skog och olivlundar. De har två stycken 18-håls mästerskapsbanor i mycket hög klass, såväl som en 9-håls korthålsbana.
La Foret-banan är lite svårare och kräver sin spelare med en del långa utslag över vatten. Den har en blanding av skog och parkområde. Sista halvan är mycket kuperad. Greenerna är i toppskick. När man golfar på La Foret har man känslan av att vara ensamma på banan vilket gör att man slipper stressen med att ha en annan trupp i hälarna eller strax framför sig.
Den andra banan är Les Oliviers-banan. Den är en bana för alla golfare. Första halvan är breda platta medans de sista ger lite mer utmaningar.
En golfsemester på Golf Citrus bådar för en med all säkerhet tillfredsställande semester.
Granne med Golf Citrus ligger klubben Yasmine GC. Det är en mycket välskött anläggning som även den stått värd för en del stora tävlingar. Spelet är trevligt med mycket vatten och utmanande greener och passar därmed de flesta. Dock är ett av hålen fram emot slutet är mycket avancerat med en hel del lut. Detta är absolut en spelvärd bana.

Tunis

I Tunisiens huvudstad Tunis finns ett antal banor, både nya, gamla och under utbyggnad.
Residence Golf Club har en alldeles nybyggd bana som man inte får missa. Det är en bana med mycket vatten och mycket längd. Eftersom det inte finns några träd här som skärmar av medelhavsbrisen vilket gör banan lite svårare. Runt banan finns ett antal golfvillor och strax intill ligger The Residence Hotel som är ett 5-stjärnigt hotell med hög standard. Hotellet samarbetar med golfklubben och bor man här får man både rabatt på greenfee såväl som förtur ut på banan.
I tunis finns även tunisiens älsta golfklubb som byggdes 1927, Carthage Golf Course. Man får en mycket trevlig golfupplevelse längs de 18 hålen som kantas av hundraåriga eucalyptusträd.

Övriga kommentarer om tunisien

Hyrbil i tunisien är inte att rekommendera. Trafiken kan vara mycket intensiv och de regler som gäller hemma följs kanske inte till punkt och pricka. Taxi är ett alternativ som är smidigt och mycket billigt.

Shoppingen på basarerna är hektisk men här kan du fynda i kamelskinn och klockkopior. Pruta alltid, men gör det med ett leende och var vänlig för det kommer du längst med.

Maten i tunisien är mycket god såväl som billig. Med tanke på magsjukerisken gör man säkrast i att välja de finare restaurangerna, men även där kommer man undan med en storslagen middag till ett pris på under hundringen per person.