Spela golf i Marocko

      Inga kommentarer till Spela golf i Marocko

Marocko

Golfturismen i Marocko är enorm. Det finns mängder av golfbanor över hela landet. Den man först och främst har att tacka för detta är förre Kungen, Kung Hassan II. Han älskade golf och förstod att det som landet borde satsa stort på var turism. Han lät bygga mängder av banor av hög kvalitet vid de populära turistmålen.

Klimatet i Marocko är behagligt. Året om ligger medeltemperaturen runt 20-22 grader. Det kan vara mycket blåsigt utifrån atlanten men ändock ganska varma vindar. Restaurangerna serverar mycket utlänsk mat då den inhemska inte har så jättemycket att komma med. Det finns mycket italienska, kinesiska och mexikanska restauranger att njuta av istället.

Det smidigaste sättet att ta sig till marocko är charterflyg. Det är staden Agadir man hamnar i vilket är en utmärkt utgångspunkt.

Agadir

Knappt en kvarts taxifärd söderut leder till golfklubben Les Dunes. Denna anläggning öppnades 1992 och har tre stycken 9-hålsbanor. De tre slingorna är mycket olika i karaktären. Den lättaste med breda platta fairways kantad av eukalyptusträd är just Eucalyptus. Mellantinget är Tamaris som omges av mycket vackra sjöar men ändå har ganska vänliga greenar. Den definitivt svåraste banan är Qued med sin kuperade terräng ställer höga krav på spelaren.

Inne i Agadir finns klubben Golf Du Soleil med marockos bästa bana. Klubben är relativt ny och öppnades 1999. De har spridit 36 golfhål över 85 hektar mark. En 18-hålslinga och två med 9-hål. Banorna kantas av palmer, mimosa och eukalyptusträd. Fem sjöar erbjuder en fantastisk utsikt såväl som utmaning. 10 av de 36 hålen är med vattenhinder.

Perfekt golf för nybörjaren är på klubben Royal Golf d’Agadir som ligger en mil utanför stan. Denna klubb består av enbart en 9-hålsbana som är ganska korta och lätta. Detta kan vara ett ställe att börja sitt golfäventyr på alternativt ta med sin maka/make och låta dem få blodad tand för golfen.

Sevärdheterna utanför golfen är ganska lätträknade. Det finns Bert Flints juvelmuseum, och utanför stan kan man åka till de gamla städerna Inezgane och Taroudant för att uppleva det genuina marocko.

Marrakesh

Ungefär 3½ timmes bilfärd nordost från Agadir ligger Marrakkesh. Här finns marockos älsta golfklubb som fortfarande är bland de bästa är The Royal Golf Palace. Denna banan är känd som Kung Hassans favoritbana. Även Eisenhower och Churchill spelade här på sin tid. Det är en lång bana på sina dryga 6 kilometer. Banan ramas vackert in mellan de snötäckta atlasbergens sluttningar och apelsinträd och cypresser. Golfnivån på banan är delvis klurig eftersom det är kuperat och palmer skär av vinklar för spelaren.

Amelkis Golf Club ligger granne med Royal. Denna banan kräver sin spelare. De första hålen domineras av bunkers medan den senare hälften domineras av vattenhinder. Här krävs långa utslag och bra puttning för att man ska ha en chans att komma i närheten av banans par.

Palmeraie Golf Palace är en annan mycket populär och exklusiv klubb som lockar till sig många golfare. De 18-hålens upplägg kallas ofta för ett mästerverk. Breda och mycket gröna fairways kantas av höga palmer. Bunkrarna har vacker vit pärlsand och de konstgjorda sjöarna är sju till antalet. Här har många stora tävlingar gått av stapeln, bl.a damernas Europatour.

Marrakesh har mycket mer att erbjuda efter rundans avslut. Man kan antingen lapa lyx i de stora hotellens sfär, eller så kan man uppleva ”tusen och en natt” i medinans gränder. Ormtjusare, magdansöser och akrobater står för underhållningen medan kafeerna myllrar av brädspelande tedrickare.