Spela golf i Brasilien

      Inga kommentarer till Spela golf i Brasilien

Brasilien

Förutom sina berömda stränder, goda mat och varma klimat så erbjuds även golfarna ett paradis. Brasilien är ett land som inte är har speciellt många golfbanor men i gengäld håller de bra banorna mycket hög kvalitet. Klimatet är mycket behagligt med 25 grader i skuggan och då passar det bra att ha med sig några kylda drycker i sällskap på fairwayen. Resan hit går lika bra reguljärt som med charterflyg. Lättast är att hitta resor till Rio de Janiero och sedan går det att hitta inrikesflyg om man vill ta sig norrut till Bahias berömda golfbanor.

Ungefär två timmars bilfärd söderut från Rio de Janiero ligger Frade & Golf Resort som är en fyrstjärning anläggning som invigdes 1982. De har en mycket uppskattad 18-hålsbana och en driving range. På golfbaneområdet finns 3 naturliga bäckar, 6 små sjöar och vid ett av hålen finns en ruin från ett slavhus.

Vid Bahias sydkust ligger den oslagbart vackraste golfbanan i Brasilien, Terravista. De branta klipporna försvinner ner i atlanten, naturen är tropisk med alla färgstarka kontraster. Här får man uppleva två olika sorters golf. De första 9 hålen spelas i regnskogsmiljö till fåglarnas sång. De resterande hålen får man uppleva den magnifika utsikten över klippkanterna och de långsträckta stränderna. Vindarna gör banan till en utmaning även för den bäste golfaren.

Den bästa golfbanan i brasilien ligger vid Hotel Transamerica Ilha de Comandatuba. Den ligger på en ö i södra delen av staten Bahia. Hit kan man ta sig med inrikesflyg och då landar man direkt på hotellets landningsbana. Deras 18-hålsbana ligger inbäddad i en fauna av sanddyner, palmer, mangrove och laguner. Samtidigt som man spelar får man träffa på de lokala invånarna bestående av myrslokar, rävar och apor. Det är en makalös bana som passar såväl nybörjaren som den lite mer erfarne spelaren.