Spela golf i Egypten

      Inga kommentarer till Spela golf i Egypten

Egypten

Egypten erbjuder ett behagligt klimat året om med en värmetopp uppåt 40 grader under sommarmånaderna. Bästa tiden för golf är oktober till april. Golfbanorna är många, standarden är hög och det är en speciell upplevelse att golfa mellan palmer och ökenlandskap. Egypten är ett av de starkaste golfresemålen av alla eftersom de olika klubbarna tävlar om att vara mest attraktivt så blir det bara bättre och lyxigare med tiden.
Resan hit tar ca 4.5 timmar med direktflyg. Hit kan man välja på både charterflyg eller det lite dyrare alternativet, reguljärflyg.

Kairo

I kairo ligger Katameya Heights Golf & Tennis resort som är den högst rankade banan i egypten. Detta var den första klubben i landet som kombinerade boende med golfen. Här är det lyxen som dominerar. Vräkiga lyxvillor och utsökta gröna kullar. De har en väldesignad men kuperad 18-hålsbana i som använts i championship-tävlingar likväl en 9-håls PGA-certifierad bana. Ett stenkast från Giza-pyramiderna finns Dreamland Golf Course. Som en grön oas mitt i öknen ligger denna golfklubb med sin exceptionella 18-hålsbana där man får uppleva att spela golf mitt ute i öknen strax intill pyramiderna. Banan är kuperad med breda välklippta fairways. När man golfar här så får man automatiskt heldagsgreenfee så du kan spela så länge du bara orkar. Pyramids Golf Club har en huvudbana med tre olika 9-hålsbanor. En med elljus för kvällsgolf. Southern Course är den lättaste banan med breda, flata fairways, ett par lätta vattenhinder och stora greener. Western Course är den längsta vilken kräven långa utslag. Den har ett par tuffare vattenhinder och ställer lite större krav på spelaren. Eastern Course är en riktig teknisk bana. Smala fairways och hinder gör banan till en mästerskapsbana, perfekt för den som vill ha en riktig utmaning. Utöver golfen så finns det så mycket att se och uppleva i kairo att man bara hinner med en bråkdel. Röka vattenpipa på ett kafe, se på magdans, gå på egyptiska museet där man bland annat kan se Tutankhamuns mask.

El Gouna

I El Gouna som är en från grunden uppbyggd turistort finns en bra golfklubb som ehter El Gouna Golf & Country Club. Det är en 18-hålsbana som designats av Fred Couples och Gene Bates för att vara en golfbana som passar varje spelare. Här ställs krav på att man måste ha ett officiellt handikapp för att få lov att spela. Utrustning finns att hyra på plats för de som åker ner mestadels för att semestra utanför golfbanan. När man inte golfar så finns förstås de härliga vita stränderna, mysiga restauranger, kamelritter och diverse annat att göra.